Language

  •      
 
 
  Betonik - Over Betonik  
 

Betonik is een jong bedrijf opgericht in 2009 door Niki Severins en Kim Schulinck.

Het bedrijf is ontstaan door het samenvoegen van kunst en bouw. Deze samenvoeging is tot stand gekomen door de 11 jaar werkervaring als betonbekister van Niki en zijn opleiding aan de kunstacademie in Gent, tot beeldhouwer.

Momenteel is hij bezig met eigen sculpturen gemaakt van beton, ijzer en hout. Deze vindt u op de site onder kunstwerken. Zijn sculpturen zijn vaak gemaakt van industriële materialen deze keuze vloeit voort uit zijn kennis die hij heeft opgedaan in de bouw als betonbekister in het bedrijf van zijn vader. Hij maakt gebruik van ambachtelijke beeldhouwtechnieken. Alle beeldhouwwerken worden met de hand gemaakt. Hij zoekt graag de grenzen op van de materialen om zo tot bijzondere creaties te komen. Zijn passie is het maken van grote werken van industriële materialen. Ook voor werken in opdracht kunt u bij ons terecht. Deze worden ontworpen naar uw wensen en voorkeuren.

Betonik maakt niet alleen Beeldhouwwerken maar maakt ook andere objecten van beton, ijzer en hout. In het atelier wordt vaak geëxperimenteerd met verschillende bouwmaterialen en beton. Een voorbeeld hiervan is een reclamebord gemaakt van beton met verlichting erin verwerkt (zie kunstwerken, experimenten)

U kunt eigenlijk aan van alles denken, u kunt met ons contact opnemen om uw wensen te bespreken. U kunt zelf met een ontwerp komen of wij maken voor u een ontwerp naar uw wensen. Prijzen van de beelden zijn op aanvraag. Onder contact vind u onze gegevens.